Twee verdiepingen tellende grijze hut op een prachtige bergrug

  • Gordon Sherman
  • 0
  • 3607
  • 250

Gelegen op een bergrug op een hoogte van 750 meter boven de zeespiegel, heeft deze hut in het Ertsgebergte van Tsjechië veel karakter en onderscheidt hij zich tegelijkertijd goed in de omgeving, een nogal ongewoon en intrigerend combinatie waaraan Stempel & Tesar Architects hard werkten om te bereiken.

Een groot deel van de achtergevel is gemaakt van glas, waardoor het niet echt aan de elementen wordt blootgesteld, maar het uitzicht zeker maximaal is

Het traditionele ontwerp en de eenvoudige vorm van de cabine worden aangevuld door grote glasvlakken die de binnenruimtes openen voor een panoramisch uitzicht zonder de isolatie van het gebouw in gevaar te brengen. In feite is dit een gebouw dat zeer weinig energie vereist ondanks de extreme omstandigheden waarmee het wordt geconfronteerd.

Het puntdak en de grijze buitenkant helpen het huis op te gaan in en een traditionele uitstraling te behoudenHoewel het een gezellige cabine-achtige uitstraling heeft, is dit eigenlijk een vrij groot huis met twee verdiepingenEen garage voor twee wagens verbergt gedeeltelijk bijna de helft van de voorgevel De grijze buitenkant geeft het huis een subtiele moderne uitstraling terwijl het algehele ontwerp eenvoudig blijft

De interne ruimtes zijn verdeeld over twee verdiepingen, onder een puntdak dat boven voor een zeer warme en gezellige sfeer zorgt. De gemeenschappelijke ruimtes delen de begane grond en zijn voorzien van kamerhoge ramen die zonlicht binnenlaten en tegelijkertijd het prachtige uitzicht omlijsten. De architecten gaven deze hut ook een wintertuin, deze overdekte ruimte die toegankelijk is vanuit de woon- en eetruimte. Een groot schuifraam zorgt ervoor dat het in de zomer kan worden geopend en de binnen- en buitenruimtes naadloos met elkaar verbindt.

MoreINSPIRATION
  • Een groot schuifraam fungeert als een scheidingswand tussen de binnenruimtes en de tuin tijdens het koude seizoenhet glazen gedeelte van de gevel opent de woonruimtes met het prachtige en panoramische uitzicht op de valleiIn veel opzichten is dit een traditionele hut met een paar bijgewerkte detailsDe buitenkant is bekleed met donkere houten planken die hun kleur krijgen van een natuurlijke warmtebehandelingGlazen deuren en wanden verdelen verschillende delen van het huis met behoud van een open en vloeiende verbindingDe ruimtes op de begane grond worden omlijst door een houten terras dat het buitengewone uitzicht benadruktHet landschap dat zich rondom het huis ontvouwt, is misschien niet erg dramatisch, maar is heel vredig en behoorlijk fascinerendDe twee verdiepingen zijn verbonden via een zwevende trap met houten treden en opgehangen met dunne metalen kabels



Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.

Interieurontwerp en prachtige architectuur.
Een designblog met ideeën voor interieur, architectuur, modern meubilair, ontwerpprojecten en voorstellen.