Rustiek huis gerehabiliteerd met een moderne twist

  • William Todd
  • 0
  • 4710
  • 44

Ergens in Cerdanya, Spanje, is er een mooi klein landelijk gebied met een kern van slechts 20 huizen. Het is hier in deze prachtige omgeving, omringd door velden en weiden, dat een oud huis werd hersteld en getransformeerd door Dom Arquitectura.

Dit is een architectuurstudio in Barcelona en hoewel veel aandacht van het team gaat naar duurzame en milieuvriendelijke projecten, is hun ervaring enorm dankzij de diversiteit aan projecten die ze op het gebied van architectuur, landschap, interieurontwerp als evenals verbouwingen en renovaties.

Dankzij het intelligente materiaalgebruik en de selectie van stijlen kon het team deze woning perfect integreren in zijn omgeving door bepaalde originele kenmerken te behouden en nieuwe toe te voegen. De klant bezat een groep gebouwen gevormd uit een schuur, een magazijn en een klein huis en het team had de taak om ze allemaal te rehabiliteren om ze te transformeren in een huis met aangrenzende gastpaviljoens.

Het huis ligt op het zuiden en beslaat samen met de paviljoens een oppervlakte van 603 vierkante meter. In plaats van deze structuren te vervangen door volledig nieuwe, kozen de architecten ervoor om de bestaande gebouwen te behouden en hun gevels en daken te renoveren en een nieuwe verdeling van de binnenruimtes te creëren, een die zou voldoen aan de behoeften en vereisten van de klant.

MoreINSPIRATION
  • Een reeks originele uitgelichte items werden bewaard en geïntegreerd in het nieuwe ontwerp. Deze omvatten elementen zoals de oude spanten die het dak van de bestaande schuurstructuur ondersteunen, evenals de stenen muren, houten panelen en een deel van de vloer.

    Het team besloot om alle bestaande structuren samen te brengen door de volumes te verbinden die hen verbinden. Hierdoor konden ze profiteren van de prachtige uitzichten. Als gevolg hiervan werd de oorspronkelijke schuur omgevormd tot een open gang, overdekt dek.

    De hele binnenruimte werd opnieuw verdeeld en opnieuw ontworpen. Het resultaat is een inrichting die rustieke en moderne elementen combineert met een gevarieerd en toch gericht ontwerp. Metaal, hout en steen ontmoeten elkaar in het interieurontwerp en creëren een gastvrije, warme en authentieke uitstraling, met een vleugje geschiedenis, maar tegelijkertijd met een frisse uitstraling.

    Het uitzicht op de omliggende weiden en kleurrijke velden wordt onderdeel van het interieur en draagt ​​bij aan de algehele inrichting en sfeer in elk afzonderlijk gebied. Ze helpen het huis te definiëren, terwijl het ook als een natuurlijk onderdeel van deze rustieke landelijke omgeving voelt.

    Panoramische ramen op volledige hoogte, schuifdeuren en grote openingen overal laten het uitzicht binnen, evenals veel natuurlijk licht dat de gebruikte texturen, kleuren en materialen benadrukt. Deze aanpak is kenmerkend voor het team dat altijd speciale aandacht aan deze details besteedt en probeert een passende verlichting en naadloze integratie van hun projecten in hun omgeving te bieden.




Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.

Interieurontwerp en prachtige architectuur.
Een designblog met ideeën voor interieur, architectuur, modern meubilair, ontwerpprojecten en voorstellen.