Geperforeerde gevels die traditioneel ontwerp opnieuw definiëren

  • William Manning
  • 0
  • 1406
  • 281

De gevel van een gebouw is zijn handtekening en de manier waarop het zich presenteert aan de wereld. Het ontwerpen van de gevel van een gebouw is als het inpakken van een cadeau. Dit betekent dat er een oneindig aantal opties is om te verkennen. Een daarvan is een categorie met geperforeerde ontwerpen. Ze zijn allemaal sculpturaal en uniek en een geweldige bron van inspiratie voor toekomstige projecten. Vervolgens zullen we een paar zeer coole gevels van gebouwen bekijken die dit onconventionele kenmerk vertonen.

House 77 is een project ontworpen door Jose Cadilhe en Emanuel Fontoura. Het gebouw is gelegen in Portugal en biedt 232 vierkante meter woonruimte. De westgevel is vrij opvallend, met geperforeerde roestvrijstalen panelen. Het patroon doet denken aan een systeem dat ooit werd gebruikt voor het markeren van persoonlijke en visserijspullen en, gezien het feit dat de stad nauw verwant is met de zee en de visindustrie, is het ontwerp een geschikte manier om de geschiedenis levend te houden.

Jackson Clements Burrows Architects kwamen met een nogal onconventioneel ontwerp voor de gevel van de Harold Street Residence die ze in Middle Park, Australië bouwden. Het rode metselwerk gekozen voor de buitengevels heeft een ontspannen geperforeerd patroon dat de interne ruimtes verbindt met de straat en de omgeving zonder ze volledig bloot te leggen. In combinatie met de draaiende vorm van het dak geeft dit ontwerp de woning een sculpturale en expressieve uitstraling.

Verborgen achter een 19e-eeuwse stabiele gevel in Londen, bevindt het Kew House zich in een beschermde zone in de buurt van de Royal Botanical Gardens. Het huis met drie verdiepingen is ontworpen door Piercy & Company en het project moest de historische omgeving respecteren en tegelijkertijd een uitnodigend huis bieden dat geschikt was voor een moderne levensstijl.

Om dat te doen, werd de stabiele muur behouden en werd de vorm ervan gerepliceerd met een paar bijpassende vleugels erachter. Deze werden vervolgens bedekt met voorgeweerd staal dat in sommige gebieden onregelmatige perforaties bevatte die licht en uitzicht binnenlaten.

Een ander project dat een geperforeerde gevel gebruikt om op te vallen, is de Hamersley Road Residence, een huis ontworpen in 2013 door Studio53. Het project moest een huisje uit de jaren 1900 nieuw leven inblazen en bijwerken om het te transformeren in een moderne gezinswoning. Het bovenste niveau is een gele doos die bovenop de bestaande structuur is geplaatst en is verpakt in een wit geperforeerd scherm dat het schaduwt tegen de zon en het een delicate, lichtgewicht en elegante uitstraling biedt.

Alle hier beschreven projecten hebben gemeen dat ze geperforeerde gevels hebben, maar geen twee zijn in die zin vergelijkbaar. Neem deze winkel bijvoorbeeld. Het bevindt zich in Sao Paulo en is ontworpen door SuperLimao Studio. Het team koos ervoor om een ​​oud gebouw te transformeren in een grote tentoonstellingsruimte. Om dat te doen, werden de ramen van het gebouw vervangen door grote openingen in de gevel. Een honingraatpatroon is gemaakt met behulp van zeshoekige metalen panelen van twee verschillende typen.

De flagshipstore van Louis Vuitton in Ginza, Tokyo, werd opnieuw ontworpen door de Japanse studio Aoki Jun and Associates. Het team koos voor een patroon en geperforeerde schaal met een ontwerp op basis van het monogram van het merk. Het ontwerp verwijst ook naar de art-decofuncties van het bestaande gebouw. Om het te maken, gebruikte het team aluminiumplaten bekleed met fluropolymeerverf. De panelen markeren de betonnen gevels eronder en geven het gebouw ook een gewatteerde uitstraling.

Een ander interessant ontwerp wordt gekenmerkt door dit museum in Rapperswil-Jona, Zwitserland. Het museumgebouw werd gerenoveerd door Zwitserse architecten MLZD. De structuur van vier verdiepingen verbindt de twee helften van het museum, een herenhuis respectievelijk een stenen toren die om historische redenen ongewijzigd zijn gebleven. Zoals u kunt zien, is de buitenkant van de gerenoveerde structuur doorboord met honderden cirkelvormige gaten. De bronzen gevel vestigt de aandacht op de ingang van het gebouw en op het feit dat dit een modern museumcomplex is.

Een oud magazijn in Tokio, Japan, kreeg een nieuwe en verbeterde uitstraling dankzij Jun'ichi Ito Architect & Associates. Het gebouw beslaat een terrein van 231 vierkante meter en is bedekt met golvende geperforeerde stalen panelen die een sculpturale envelop vormen. Kleine kleurvariaties en lichtveranderingen creëren verschillende patronen afhankelijk van de hoek. Dit ontwerp probeert de gevoeligheid van traditionele architectuur te vergroten door meer opvallende veranderingen met betrekking tot de omgeving

Dit is Casa Alta, een modern weekendhuis ontworpen door Fernando Velasco en Paola Morales van AS / D asociacion de diseno. Het huis is gebouwd van vierkante modules van 6m x 6m die op elkaar zijn gestapeld. De gevel is doorboord door ronde gaten die van dichtbij een willekeurig patroon lijken te vormen. Van een afstand kan echter het beeld van een boom worden waargenomen.

MoreINSPIRATION
  • De ontwerpkeuze in het geval van het Live Work Home van Cook + Fox Architects hangt nauw samen met de duurzaamheid van het gebouw en de verbinding met de natuur. De oriëntatie van het huis maximaliseerde blootstelling aan de zon. Bovendien laat het geperforeerde scherm dat zich rond de westelijke en noordelijke gevels wikkelt, het huis binnen. Het ontwerp is geïnspireerd op de patronen die door het licht worden gecreëerd wanneer het door een boomkruin wordt gefilterd.

    De nieuwste renovatie van het Casino van Montreal was een project van Menkès Shooner Dagenais LeTourneux en Provencher Roy Architectes en werd voltooid in 2013. het nieuwe ontwerp vereenvoudigt de ruimte en organiseert het rond een cirkelvormige hub verspreid over vier niveaus. De buitenkant van het casino is ook opnieuw ontworpen. Geperforeerde panelen filteren het licht en creëren een rustgevende en aangename sfeer met behoud van een intieme en uitnodigende sfeer.

    De architecten en ontwerpers van HMAA definieerden dit bedrijfsgebouw in Kanagawa Prefecture, Japan. Het project werd voltooid in 2014 en bevat een zeer interessante functie. We hebben het over een tuin omgeven door een geperforeerd metalen scherm. De tuin en de trap vormen een apart bijgebouw dat op natuurlijke wijze in het gebouw is geïntegreerd. Van buitenaf kunt u vaag de binnentuin zien die een grote hoek van het gebouw beslaat.

    The Urban Townhouse is gevestigd op een smalle locatie in Manhattan, New York. Het bevindt zich tussen twee bestaande gebouwen en herdefinieert de traditionele typologie van stedelijke herenhuizen volledig. De voorgevel is bijna volledig bedekt met een op maat gemaakt waterafstotend aluminium regenscherm. Het heeft baksteenvormige openingen gerangschikt in een willekeurig patroon die de architectuur van de aangrenzende gebouwen op een meer moderne en abstracte manier nabootst. Dit was een project ontwikkeld door GLUCK+.

    De renovatie van een bestaande houten structuur met twee verdiepingen uit de jaren 1980 bracht een aantal grote veranderingen en onverwachte ontwerpkeuzes met zich mee. De klant vroeg dat de gevel van het gebouw in Hakodate, Japan, een uitstekend ontwerp heeft en mensen op een informele manier verwelkomt. Als gevolg hiervan kozen de architecten en ontwerpers van PODA ervoor om twee contrasterende materialen te gebruiken voor de nieuwe gevel en deze een geperforeerde, geometrische en futuristische uitstraling te geven. Het gebouw functioneert als een restaurant.

    Architect Yoshihiro Amano had de leiding om dit kantoorgebouw in Tokio een inspirerende, uitstekende uitstraling te geven om de onaantrekkelijke uitzichten en site in evenwicht te brengen. De architect koos ervoor om het gebouw een dubbele huid te geven en glas en geperforeerd aluminium te gebruiken om deze visie te verwezenlijken. De gevel is sculpturaal en heeft een kantachtige uitstraling, waardoor gordijnen en raambehandelingen in het algemeen niet nodig zijn.

    De gevel van de School of Arts ontworpen door Tetrarc Architects in Saint-Herblain, Frankrijk is niet alleen ongebruikelijk, maar ook zeer artistiek. Het project werd in 2010 voltooid en geeft het gebouw een gouden geperforeerde huid die de bovenste niveaus bedekt die op de rode onderste structuur rusten. Met deze schaal kan natuurlijk licht op een gecontroleerde manier de tentoonstellingsruimte binnendringen.

    De transformatie van een bestaand historisch ketelhuis en een zagerij tot wat nu bekend staat als het huis van de Performers was een complex en uitdagend project ontwikkeld door Schmidt Hammer Lassen Architects in Denemarken. De architecten kozen voor niet-traditionele materialen en ontwerptechnieken. Ze gebruikten geperforeerde roestrode stalen panelen voor de gevels die het licht 's nachts laten schijnen en het gebouw transformeren in een baken.

    De belangrijkste uitdaging in het geval van het M9-C-project door BP Architectures was om vier verschillende functies te combineren. Het gebouw moest functioneren als een school, een culturele ruimte, een woning en het moest ook een royale parkeerplaats bevatten. Deze vier elementen werden op elkaar gestapeld en vormden het ontwerp dat je hier ziet. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk is de gevel die verschillende stijlen combineert, geperforeerd door smalle openingen en met geometrische patronen.

    Wrik van Egeraat ontwierp het nieuwe monument van Denemarken, een verbrandingsplan dat afval van negen omliggende gemeenten afhandelt en elektriciteit produceert voor de hele regio Roskilde. Dit is het ontwerp dat de internationale competitie voor dit doel heeft gewonnen. De gevel van het gebouw heeft twee lagen. De binnenste laag vertegenwoordigt een klimaatbarrière, terwijl de buitenste laag is gemaakt van ruwe umberkleurige aluminiumplaten met een onregelmatig patroon van lasergesneden gaten.

    Dit gebouw was het huis en atelier van schilder David Alfaro Siqueiros. Het werd toen omgezet in een openbare galerij door architect Frida Escobedo. Het nieuwe ontwerp van het gebouw omhult het in een driehoekig betonnen rooster. Deze geperforeerde schaal vormt een omhulling rond de gebouwen en groepeert ze samen. Tegelijkertijd laat het licht door en creëert het een zeer mooie en gastvrije ambiance in de galerij.




Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.

Interieurontwerp en prachtige architectuur.
Een designblog met ideeën voor interieur, architectuur, modern meubilair, ontwerpprojecten en voorstellen.