Nieuw-Zeeland huis georganiseerd rond een spiraal

  • William Todd
  • 0
  • 4062
  • 1170

Er is een huis in Nieuw-Zeeland dat is gestructureerd als een klein dorp. Het heeft een grote ruimte met dubbele hoogte in het midden en verschillende gebieden met één verdieping eromheen georganiseerd. Er zijn ook twee tussenverdiepingen en een zijstraat die het huis dichter bij een oude stenen muur op het aangrenzende terrein brengt. er is echt een leuke dynamiek in en rond het huis. In totaal is er 247 vierkante meter woonruimte. Het huis werd ontworpen door Vaughn McQuarrie en werd voltooid in 2016.

Het huis heeft volledig glazen zijgevels die de ruimtes naar hun omgeving openen

Het huis staat aan beide uiteinden open voor de omgeving. Het heeft volledig glazen gevels die veel natuurlijk licht binnenlaten en de interne ruimtes blootstellen aan de uitzichten die trouwens vrij verbluffend zijn. We zijn vooral geïntrigeerd door de manier waarop deze ruimtes zijn georganiseerd. Zoals we al zeiden, zijn ze allemaal geclusterd rond een centrale ruimte met een plafond met dubbele hoogte. Een wenteltrap en een plafondhaard benadrukken de hoogte van de ruimte en dienen als steunpunten.

De uitzichten zijn vrij geweldig en wat geweldig is, is het feit dat het huis niet openlijk aan hen wordt blootgesteldDe woonruimtes op de begane grond komen uit op het dek en verwelkomen de buitenlucht binnen

De spiraalvormige trap is niet alleen een functioneel element in het ontwerp van het huis, maar ook een sculpturale functie die zijn visuele aantrekkingskracht en algehele elegantie verhoogt en tegelijkertijd ruimtebesparend blijft. De belangrijkste rol is het aanbieden van toegang tot de twee mezzanine-platforms. Er is een aan beide uiteinden van de structuur en elk heeft zijn eigen functie. Een van de platforms dient als het belangrijkste slaapgedeelte, terwijl de andere een werkruimte is.

De ruimtes zijn over het algemeen erg gezellig en gastvrij, of ze nu open of afgesloten zijn
MoreINSPIRATION
  • De belangrijkste gebruikte materialen zijn beton, staal en hout. Ze vullen elkaar mooi aan

    De centrale ruimte in de kern van het huis is de sociale zone waar familie en gasten samenkomen rond de open haard en genieten van de gezellige sfeer en het uitzicht bewonderen. Hier kun je het beste de materialen zien die in de structuur van de ruimte zijn gegaan. De muren zijn gemaakt van geprefabriceerde betonnen panelen en de balken zijn van staal. De gepolijste betonnen vloeren worden gecompenseerd door de houten plafonds en scheidingswanden. Af en toe een accentkleur fleurt het decor op en verbindt alles op een harmonieuze manier.

    In het midden van de begane grond is een wenteltrap die toegang biedt tot de mezzanineEr zijn twee mezzanine-gebieden, een aan weerszijden van het huis, en ze zijn verbonden door een brugEen van de tussenverdiepingen dient als werkruimte en is vrij gezellig en open

    De twee mezzanine platforms zijn verbonden door een loopbrug die langs de zijkant van het huis loopt. Ze blijven gescheiden, elk met zijn eigen structuur en inrichting. Het slaapgedeelte is gezellig en heeft een en-suite badkamer. Houten scheidingswanden omlijsten het bed en bakenen het af van het bad en zorgen tegelijkertijd voor privacy. De logeerkamer op de begane grond is ook erg gezellig en het heeft ook een mooi uitzicht op de tuin. De werkruimte / het thuiskantoor bevindt zich op het andere mezzanine-platform. Het is een open ruimte met een geweldig uitzicht op de omgeving.

    Het andere mezzanine-platform dient als slaapgedeelte en is georganiseerd met scheidingswandenEr is een extra slaapkamer op de begane grond, voor gasten



Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.

Interieurontwerp en prachtige architectuur.
Een designblog met ideeën voor interieur, architectuur, modern meubilair, ontwerpprojecten en voorstellen.