Modern huis opent als een zonnebloem om het licht te vangen

  • Robert Stephens
  • 0
  • 1182
  • 124

Elk architecturaal project heeft zijn eigen uitdagingen. In het geval van het Sunflower House bepalen de locatie en de uitzichten het ontwerp. De woning is gelegen in Girona, Space, op de grens tussen de bergen en de Middellandse Zee. Het was een samenwerkingsproject tussen de architecten van Cadaval & Sola Morales en aannemer Joaquin Gonzales.

Het huis kijkt uit over de Middellandse Zee en het uitzicht is verbluffend. Om het maximale uit deze opvattingen te halen, zagen de architecten de woning als een verzameling kubussen, die elk een ander uitzicht vormden, maar allemaal onderling verbonden waren om een ​​samenhangende ruimte te vormen.

De geometrie van het gebouw reageert op een unieke manier op het landschap. De twee belangrijkste uitdagingen van het project waren het aantrekken van de zon in het huis en het versterken van de relatie met de zee, gezien de nabijheid.

Gezien de locatie, het perceel en, als zodanig, de woning, worden blootgesteld aan sterke wind maar krijgen bijna geen direct zonlicht. Voor deze problemen zijn twee ingenieuze oplossingen gevonden. Allereerst verzamelt het huis zonlicht en warmte door zijn compartimentering. Het opent als een gigantische zonnebloem. Met dit ontwerp kan elke afzonderlijke kubus ook specifieke aanzichten bieden en een ander deel van het landschap omkaderen.

Met behulp van materialen die typisch zijn voor het gebied, slaagden de architecten erin om de woning te laten overgaan in een natuurlijke uitstraling. De enige uitzondering is de beglazing die typerend is voor wolkenkrabbers in plaats van privéwoningen en deze functie is gekozen om bescherming te bieden tegen de sterke wind.

Hoewel elke kubus een solide perimeter is met duidelijk gedefinieerde grenzen, is de binnenruimte continu en kan de gebruiker zich vanaf elk punt in het huis nauw verbonden voelen met de andere ruimtes die de woning vormen.

Naast het inkaderen van specifieke aanzichten, bieden de kubussen ook privacy vanuit de andere gebieden, zodat elke ruimte intiem en uitnodigend aanvoelt. Het huis breekt het uitzicht af en deze diversiteit maakt elke kamer uniek en anders.

De overgang van de ene ruimte naar de andere onthult het totale panorama en stelt de bewoners in staat het hele beeld te bewonderen en te begrijpen. Het vooraanzicht is het meest indrukwekkend. De hoofdruimte is verbonden met een achterterras die de rol heeft om zonlicht in de woonruimtes te brengen, maar ook om te dienen als een buitenruimte en als een uitbreiding van de binnenruimte.

MoreINSPIRATION
  • De woonruimte heeft een open plattegrond en bevat een informele lounge met een elegante zwarte lederen bank, een plafondgemonteerde open haard en een paar Butterfly-stoelen, een schuine eetruimte, blootgesteld aan het prachtige uitzicht, evenals naar de open haard en een keuken die iets verborgen is achter de trap.

    De architecten en de klanten kozen gepolijste betonnen vloeren voor deze ruimte, een onderhoudsarme optie die ook tal van andere voordelen biedt. Het is bijvoorbeeld gemakkelijk schoon te maken, zeer duurzaam en niet kwetsbaar voor vochtgerelateerde schade die in dit geval daadwerkelijk helpt.

    De houten trap leidt naar de privéruimtes. Enorme ramen op volledige hoogte stellen de gangen en de kamers bloot aan het geweldige uitzicht op de zee, die onderdeel worden van het interieur, als aanvulling op het minimalistische en frisse kleurenpalet met wit als hoofdschaduw in combinatie met natuurlijk hout, bruin, warm grijstinten en contrasterende zwarte accenten.

    Het chromatische palet is teruggebracht tot lichtere tinten in de slaapkamers. Hier is de inrichting eenvoudig, met een enorm wandmeubel, een eigen badkamer en een bed met uitzicht op de ramen en het ontspannende uitzicht. Het hoofdeinde van de slaapkamer is bijzonder interessant, verdubbelt als een scheidingswand en integreert planken en opslag.

    De unieke relatie met het water wordt hier prachtig vastgelegd, waar een paar Acapulco-stoelen en een koordhangende lamp een intiem hoekje bieden, perfect om het uitzicht te bewonderen en in contact te komen met de omgeving.

    Naast een uniek ontwerp en buitengewone uitzichten, maakt het Sunflower House ook indruk met een aantal andere functies, zoals een groen dak dat helpt de temperatuurveranderingen in het interieur te beheersen en dat voldoet aan de hoogste milieunormen.




Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.

Interieurontwerp en prachtige architectuur.
Een designblog met ideeën voor interieur, architectuur, modern meubilair, ontwerpprojecten en voorstellen.