Licht gevulde residentie gaat op in de Californische heuvel

  • Neil Fletcher
  • 0
  • 4472
  • 983

Een huis dat opgaat in het landschap en communiceert met zijn omgeving, dat is een van de doelen die velen van ons zoeken bij het bouwen, restaureren of kopen van een woning. Dat is ook hoe we dit prachtige huis in Los Angeles, Californië kunnen beschrijven.

Dit was een project van Marmol Radziner, een studio met een holistische aanpak die gespecialiseerd is in alles van architectuurontwerp tot interieur-, landschaps- en meubeldesign. Een samenwerkingsvisie stelt het team in staat om optimale ontwerpoplossingen te bedenken voor elk project en elke ruimte.

Een van de belangrijkste kenmerken van deze moderne woning is het vermogen om op te gaan in de topografie van de heuvels en op een natuurlijke manier met de omgeving te communiceren. Om dergelijke resultaten te garanderen, kozen de architecten voor het gebruik van inheemse materialen en natuurlijke kleuren.

Het ontwerp is bedoeld om de bewoners met het buitenleven te verbinden. Het doet dat door ramen op volledige hoogte, hoge plafonds en glazen schuifdeuren. De buitenruimtes zijn groen en fris. De binnenplaats heeft weelderig groen en voegt een frisse toets en wat kleur toe aan dit deel van het huis.

De achterkant van het huis heeft een panoramisch uitzicht op de achtertuin. Deze zone heeft een grasveld, een groot zwembad, een spa, een buitenhaard en een terras. Deze zijn verbonden met de binnenruimtes via glazen schuifdeuren over de volledige hoogte. Verder is de achtertuin op deze manier ook visueel verbonden met de voortuin.

Er is een zeker subtiel contrast tussen het exterieur en het interieur van het huis. De gevelbekleding van rode ceder is er beter in om het huis natuurlijk te laten lijken in zijn omgeving, terwijl de interieuraccenten van witte ceder meer geschikt zijn om een ​​heldere en open sfeer in het huis te creëren.

De entree opent glazen schuifdeuren op volledige hoogte die naar de belangrijkste woonruimte leiden. Deze centrale ruimte is een lichte ruimte met een open plattegrond. Het omvat de keuken, eetruimte en een zithoek.

MoreINSPIRATION
  • De witte eiken kasten in de keuken zorgen ervoor dat deze ruimte bijzonder warm en gastvrij aanvoelt. Een soortgelijke rol wordt gespeeld door de salontafel in de centrale loungeruimte. De witte doorsnede vormt er een L-vorm omheen en creëert een gezellige en uitnodigende ambiance. Turkooise accentkussens voegen een vleugje kleur toe aan het decor en dialoog met het zwembad zichtbaar door de glazen wanden.

    De begane grond heeft ook een aparte cateringskeuken, een wijnkamer en een gastensuite met een eigen ingang aan de zijkant van het huis. Het interieurontwerp en de inrichting van al deze ruimtes is samenhangend met de rest van de woning, zijnde een mooie mix van warme en koude kleuren en materialen.

    De ontwerpers kozen voor ingebouwde kasten en ruimtebesparende meubeloplossingen voor het huis, zelfs als het vloeroppervlak vrij gul is. Met deze strategie konden ze een zeer eenvoudige en frisse look creëren en behouden die specifiek is voor veel moderne interieurs.

    Op de tweede verdieping bevinden zich de privévertrekken. Vier slaapkamers bevinden zich op dit niveau samen met een semi-privélounge. De slaapkamers zijn voorzien van kamerhoge ramen die uitkijken op de bomen en de vegetatie rondom het huis.

    Hier werden eenvoudige en neutrale kleuren met een licht nautisch thema gebruikt. De houten vloeren worden aangevuld met witte muren en plafonds en af ​​en toe een vleugje blauw in de vorm van kunst aan de muur of hoekaccenten.

    De badkamers hebben een inloopdouche en glazen scheidingswanden die overal een open en heldere uitstraling en ambiance behouden. Kleine ramen brengen natuurlijk licht en bieden een glimp van het groene uitzicht.




Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.

Interieurontwerp en prachtige architectuur.
Een designblog met ideeën voor interieur, architectuur, modern meubilair, ontwerpprojecten en voorstellen.