Gezellig familiehuis zweeft boven een visvijver

  • Walter Flowers
  • 0
  • 4378
  • 431

De gedachte om met de vissen te zwemmen is nogal grimmig, maar niet als je in dit specifieke huis woont. Het OF-huis is gelegen in Joaquim Egídio, in Brazilië en werd ontworpen en gebouwd door Studio Otto Felix in 2016. Het heeft een L-vormige plattegrond georganiseerd in twee blokken, een privé en een gewijd aan sociale activiteiten. Het beschikt over een gegalvaniseerde stalen structuur bedekt met panelen, dus er zijn geen bakstenen of beton bij het project betrokken en in plaats daarvan koos de architect ervoor om natuurlijke materialen zoals hout en steen te gebruiken om een ​​zeer gastvrije en gezellige sfeer in het hele gebouw te creëren.

Het ontwerp van het huis toont een sterke wens om de buitenruimtes op te nemen in de woonkamer

De tuin is omlijst door een stenen muur en heeft een vijver waardoor het lijkt alsof het huis boven water zweeft en er vissen zwemmen door de vegetatie en de decoratieve stenen blokken. Het water is volkomen veilig om in te zwemmen en de ervaring is heel bijzonder. Het interieur van het huis is verdeeld in twee hoofdzones, waarvan er een een open woonkamer, een eetkamer en een keuken met een combinatie van glas en open naar de tuin heeft. Dit ontwerp laat veel natuurlijk licht de ruimte binnen en brengt de natuur ook op een nogal creatieve manier in de woonkamer. Het bijzondere aan dit ontwerp is dat, hoewel het zo open staat voor buiten, het ook erg warm en gezellig aanvoelt. De leeshoek is een bijzonder goed voorbeeld dat dat weerspiegelt.

Eenvoudige en natuurlijke materialen zoals hout en steen worden door het hele huis gebruikt in combinatie met neutrale kleurenDe woonruimte wordt omlijst door een smal houten dek dat boven water lijkt te zwevenDe eenvoud van de materialen en kleuren zorgt voor een zeer rustgevende en gastvrije sfeer door het hele huis Het sociale gedeelte van het huis is gedefinieerde vloeibaarheid en openheid, waardoor het buitenleven binnenkomtDe verdeling van de ruimtes gebeurt door glazen wanden of opvouwbare houten scheidingswandenDe primaire kleuren kunnen neutraal zijn, maar het interieur is op geen enkele manier monotoon
MoreINSPIRATION
  • Een gezellige leeshoek vervolledigt de plattegrond en voegt een beetje kleur toe aan de ruimteHet eetgedeelte heeft een zeer frisse en serene sfeer die wordt benadrukt door de witte accentmuur en abstracte kunstwerkenGezien hoe open de leefruimtes zijn, heeft dit gedeelte van het huis geweldige natuurlijke ventilatieDe verdeling en oriëntatie van de ruimtes wordt gedeeltelijk bepaald door de uitzichten die in volledige pracht kunnen worden bewonderdHet huis heeft een L-vormige plattegrond, georganiseerd in een belangrijke sociale zone en een privéblokHout en steen zijn de twee primaire materialen in het hele huis in verschillende combinatiesNaast de grote woonkamer heeft het huis ook een tv-kamer, een gastensuite, een serviceruimte en een master suite in het privéblokZoals we al eerder zeiden, wordt de natuur een onderdeel van het interieurontwerp en niet alleen in de vorm van een panoramisch uitzichtDe muren in de badkamers zijn fris wit en helpen de ruimtes er fris en open uit te zien



Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.

Interieurontwerp en prachtige architectuur.
Een designblog met ideeën voor interieur, architectuur, modern meubilair, ontwerpprojecten en voorstellen.