Een moderne glazen uitbreiding gebouwd voor een Adobe-huis

  • William Manning
  • 0
  • 1780
  • 242

Het bouwen van uitbreidingen voor bestaande huizen is vaak moeilijker dan het hele pand opnieuw ontwerpen. Dat komt omdat er een verband moet zijn tussen het oude en het nieuwe en alles moet worden gepland in relatie tot wat er al is. Telkens zijn de doelen en de ontwerpstrategie verschillend. De benadering die architect Andrés Argudo voor deze retraite in Ecuador heeft gekozen, was een uitgebalanceerd evenwicht.

Het reeds bestaande huis werd bewaard en kreeg een extensie die onafhankelijk isHet bestaande huis is een adobe-structuur die het middelpunt van de aandacht op de site moet blijven

De architect moest een uitbreiding ontwerpen voor een reeds bestaand Adobe-huis. De klant wilde meer woon- en slaapruimtes toevoegen zonder het oorspronkelijke gebouw te overmeesteren. De extensie moest ervoor zorgen dat de focus op het Adobe-huis kon blijven, maar moest tegelijkertijd de site optimaal benutten en vooral de ongelooflijke uitzichten.

Om de focus op de oorspronkelijke structuur te houden, werd de uitbreiding op een lager niveau gebouwdHet nieuwe gebouw omarmt de helling en biedt een prachtig uitzicht op het meer en het dennenbos

Het terrein is glooiend en omgeven door bergen, een meer en een dennenbos. Het eerste huis ligt op de top van de helling van waar de uitzichten het meest geweldig zijn. Om het in de aandacht te houden, plaatste de architect de nieuwe uitbreiding van 245 vierkante meter op een lager niveau, de helling af. Het resterende probleem was dat er een manier moest zijn om het buitenleven in de extensie te brengen. De oplossing was om de structuur een gevel te geven die meestal van glas was.

Het dak van de nieuwe structuur verdubbelt als een terras en een uitbreiding van de woonkamer van het oude huis
MoreINSPIRATION
  • De nieuwe gevel is hoofdzakelijk van glas gemaakt om de prachtige uitzichten zo goed mogelijk te kaderen

    De uitbreiding omarmt de helling en profiteert volledig van de nabijheid van het meer en het verbazingwekkende dennenbos eromheen. De klant wilde dat dit nieuwe deel van het huis zo open mogelijk zou zijn en de grote ramen helpen dat doel zeker bereiken.

    De glazen gevel laat natuurlijk licht en een panoramisch uitzicht binnen, waardoor een verbinding met de vallei tot stand wordt gebrachtHet dakterras is een open sociale ruimte met eenvoudig meubilair, glazen leuningen en uitzicht over de boomtoppen

    Er is nog iets aan de extensie. Het dak verdubbelt als een open terras met glazen leuningen. Hierdoor kan het dienen als een natuurlijke uitbreiding van de sociale ruimtes in het hoofdgebouw. Het uitzicht vanaf hier is duidelijk prachtig. Er is ook een bubbelbad ingebouwd in het terras en een heleboel functies die het gezellig maken.

    Er is ook een houten terras met een ingebouwd bad dat het meeste van het uitzicht maaktDe stenen boog is een coole functie, vooral in tegenstelling tot de glazen gevel van de uitbreidingHet panorama is dromerig, zowel vanuit het hoofdgebouw als de uitbreiding



Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.

Interieurontwerp en prachtige architectuur.
Een designblog met ideeën voor interieur, architectuur, modern meubilair, ontwerpprojecten en voorstellen.